Підтримати нас

Окупаційна очільниця школи в селі Чкалове на Херсонщині отримала підозру від СБУ

25 травня 2024 08:51
409
Поширити:
Світлана Дорогань
Фото: ЦЖР

Заочну підозру від СБУ в колабораціонізмі отримала 61-річна Світлана Дорогань, вчителька української мови та літератури Чкалівської школи в Новотроїцькій громаді Генічеського району Херсонської області.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на текст підозри.

За даними слідства, Дорогань очолила захоплену Чкалівську школу і впроваджувала в ній російські стандарти освіти.

В окупації жінка погрожувала своїм колегам, примушуючи їх йти на співпрацю з окупаційною владою, усіх хто був проти обіцяла передавати працівникам ФСБ РФ.

Разом із нею на бік РФ перейшли й інші члени її родини. За даними ЦЖР, частина з них зараз перебуває в країнах ЄС. Зокрема, донька Світлани Дорогань переїхала до Польщі.

У 2022 році жінка оформляла для односельців заявки на матеріальну допомогу від окупаційної влади на суму 10 тисяч рублів.

Світлані Дорогань загрожує до 3 років ув’язнення.

  • Раніше СБУ повідомила заочно про підозру в колабораціонізмі 69-річній Євгенії Півненко з селища Каланчак Скадовського району та 39-річній Наталії Карпачовій із села Рівне Генічеського району Херсонської області. Вони обійняли посади директорок у захоплених російськими окупантами школах.
  • Також про підозру в пособництві державі-агресору повідомили 40-річній жительці Херсона Наталії Тищенко. Вона обійняла посаду окупаційної завідувачки незаконно створеного "Дитячого саду №10 міста Херсона".

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів