Підтримати нас

СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі двом директоркам захоплених шкіл на Херсонщині

12 травня 2024 08:02
8,410
Поширити:
Директорки шкіл на окупованій Херсонщині
Фото: ЦЖР/Наталія Карпачова та Євгенія Півненко

СБУ повідомила заочно про підозру в колабораціонізмі 69-річній Євгенії Півненко з селища Каланчак Скадовського району та 39-річній Наталії Карпачовій із села Рівне Генічеського району Херсонської області. Вони обійняли посади директорок у захоплених російськими окупантами школах.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

У матеріалі зазначається, що Півненко очолила захоплену школу №3 в Скадовську. 

Вона раніше була помічницею депутата восьмого скликання Федора Нагоя. 

Карпачова раніше працювала завучем школи в селі Рівне Генічеського району. Після окупації, незаконно очолила освітній заклад.

Вони впроваджували стандарти освіти РФ та викладання предметів російською мовою, підбирали вчителів. Також жінки розвішували в школах російську символіку.

Їм загрожують виправні роботи на строк до 2-х років або арешт на строк до 6 місяців, або ув'язнення до трьох років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

  • Старший слідчий СБУ заочно повідомив про підозру в пособництві державі-агресору 40-річній жительці Херсона Наталії Тищенко. Вона обійняла посаду окупаційної завідувачки незаконно створеного "Дитячого саду №10 міста Херсона".
  • Судитимуть за колабораціонізм чоловіка, що обійняв посаду “декана” факультету Інформаційних технологій та дизайну в захопленому Херсонському технічному університеті.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів