Підтримати нас

Суд залишив без змін вирок артистці театру з Херсонщини Ружені Рубльовій за колабораціонізм

13 вересня 2024 16:50
981
Поширити:
Фото з соцмереж Ружени Рубльової

Суд апеляційної інстанції залишив без змін вирок місцевого суду, яким колишню артистку Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша визнали винною у колабораціонізмі та призначили покарання у виді 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади у сфері культури впродовж 12 років, з конфіскацією усього належного їй на праві власності майна.

Про це повідомляє Рівненський апеляційний суд.

Рубльова брала участь у мітингу-концерті в Москві з нагоди приєднання до Росії Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей, де у супроводі хору військ національної гвардії РФ виконувала пісню у підтримку дій російської влади та військ.

Після звільнення Херсона Збройними Силами України вона втекла із росіянами на окупований лівий берег Херсонщини.

“Суд першої інстанції 26 березня 2024 року проголосив вирок, який до Рівненського апеляційного суду оскаржила захисниця обвинуваченої, наполягаючи в апеляційній скарзі на його скасуванні та закритті кримінального провадження у зв’язку з відсутністю в діях херсонки події та складу правопорушення”, - зазначають у суді.

На заяву захисника прокурор зазначив, що Ружена Рубльова неодноразового брала участь у мітингах-концертах в Москві на підтримку дій окупаційної влади.

Він додав, що після окупації Херсона окупаційна влада призначила Ружену Рубльову на посаду окупаційної директорки “Херсонського обласного російського академічного музично-драматичного театру”.

Рівненський апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу захисниці, залишивши вирок місцевого суду без змін.

  • Ружена Рубльова працювала в Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Куліша з 1999-го, вона була провідною артисткою театру, хормейстеркою. У березні 2021-го їй надали звання "Народна артистка України".
  • У серпні 2022 року під час окупації Херсона, Рубльова погодилася "очолити" дві музичні школи – № 1 та № 3.
  • 18 серпня 2023 року СБУ повідомила Ружені Рубльовій про підозру в колабораційній діяльності.
  • 25 лютого 2024 року Рубльова виступила на церемонії вручення російської премії “Золотий грамофон 2024” у Санкт-Петербурзі.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів