Підтримати нас

Колишню артистку Херсонського театру Ружену Рубльову судитимуть за колабораціонізм

Vgoru
Автор статті
03 жовтня 2023 09:43
1,082
Поширити:

Судитимуть колишню артистку Херсонського обласного театру Ружену Рубльову. Їй загрожує 12 років ув'язнення з конфіскацією майна за колабораційну діяльність.

Про це повідомила Рівненська обласна прокуратура.

Фото зі сторінки у фейсбуці Херсонського театру імені Миколи Куліша

За даними досудового розслідування, під час окупації Херсона Ружену Рубльову призначили директоркою двох музичних шкіл №1 та №3, а пізніше вона очолила захоплений Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр у Генічеську.

Жінка веде пропагандистську діяльність та бере активну участь у "культурних" заходах, які організовують російські окупанти, йдеться в повідомленні.

Також відомо, що у вересні 2022 року вона виступала на Красній площі в Москві на підтримку анексії Херсонської області російськими окупантами. 

Ружена Рубльова працювала в Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Куліша з 1999-го, вона була провідною артисткою театру, хормейстеркою. У березні 2021-го їй надали звання "Народна артистка України".

Нагадаємо, за фактами державної зради та колабораційної діяльності судитимуть Євгенію Чернишову, яка при окупантах очолила захоплений Херсонський державний аграрно-економічний університет.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ