Підтримати нас

Підозрюється в колабораціонізмі Євгенія Чернишова, яка очолила при окупантах аграрний університет

Vgoru
Автор статті
17 серпня 2023 14:01
6,485
Поширити:

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури колишній начальниці одного з відділів Держпродспоживслужби в Херсонської області Євгенії Чернишовій, заочно повідомлено про підозру в державній зраді та колабораційній діяльності.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у липні 2022 року підозрювана очолила захоплений Херсонський державний аграрно-економічний університет, обійнявши посаду окупаційного «ректора».

Вона організовувала освітній процес за стандартами РФ, займалася набором викладачів та абітурієнтів. 

“Жінка особисто читала лекції російською мовою, брала активну участь у проросійських заходах, забезпечувала видачу дипломів російського зразка”, – йдеться в дописі.

Крім того, за її сприяння в приміщенні навчального закладу було розміщено виборчу дільницю для проведення псевдореферендуму щодо виходу Херсонщини зі складу України та приєднання території до Росії, про що вона публічно заявляла в російських мас-медіа.

Нагадуємо, 1 серпня 2022 року, росіяни вдерлися до приміщення Херсонського державного аграрно-економічного університету. А «керувати» призначили колишню викладачку кафедри ботаніки закладу Євгенію Чернишову. 

Також судитимуть за фактом колабораціонізму та пособництва державі-агресору колишню очільницю академічного ліцею при держуніверситеті Тетяну Томіліну.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ