Підтримати нас

Кого окупанти поставили “керувати” фейковим аграрним університетом у Херсоні?

Vgoru
Автор статті
02 серпня 2022 08:49
1,781
Поширити:

Вчора, 1 серпня, росіяни вдерлися до приміщення Херсонського державного аграрно-економічного університету. А «керувати» призначили колишню викладачку кафедри ботаніки закладу Євгенію Чернишову. Про це повідомляє МОСТ. 

Євгенія Чернишова

За даними видання, вона вже “призначила” собі проректорів та деканів факультетів. Наприклад, «першою проректоркою» стала Олена Щербина, яка працювала в університеті на кафедрі прикладної математики та економічної кібернетики. Кілька років тому її звільнили за невиконання посадових обов'язків, але вона поновилася на посаді за рішенням суду.

Олена Щербина

Вчора вже декілька осіб називали себе деканами та навіть намагалися проводити співбесіди із потенційними викладачами, яких схиляють до роботи на окупаційну адміністрацію. Так, деканом агрономічного факультету фейкового університету став Олександр Золотун, який також був звільнений за невиконання посадових обов'язків та багато років судився із ХДАЕУ. Але, суд на посаді його не поновив. За словами колег, останні років 20 єдиним його захопленням був алкоголь. 

Така “кадрова політика” в псевдоуніверситеті свідчить про неспроможність колаборантів знайти професійних освітян, які б погодилися співпрацювати. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ