Підтримати нас

Судитимуть за держзраду Євгенію Чернишову, яка очолила при окупантах Херсонський аграрний університет

Vgoru
Автор статті
16 вересня 2023 10:15
429
Поширити:

Судитимуть  Євгенію Чернишову, яка при окупантах очолила захоплений Херсонський державний аграрно-економічний університет за фактами державної зради та колабораційної діяльності. Їй загрожують виправні роботи або арешт до пів року, або ув’язнення на строк до трьох років.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Слідство встановило, що у липні 2022 року очолила захоплений Херсонський державний аграрно-економічний університет, обійнявши посаду окупаційного ректора.

Вона організовувала освітній процес за стандартами РФ та російськими підручниками, займалась добором викладачів та абітурієнтів. Жінка особисто читала лекції російською мовою, брала активну участь у проросійських заходах, забезпечувала видачу дипломів російського зразка. 

До того ж за її сприяння в університеті розмістили виборчу дільницю для проведення псевдореферендуму. Про це вона публічно заявляла в російських ЗМІ.

Нагадуємо, 1 серпня 2022 року, росіяни вдерлися до приміщення Херсонського державного аграрно-економічного університету. А «керувати» призначили колишню викладачку кафедри ботаніки закладу Євгенію Чернишову. 

Також судитимуть за фактом колабораціонізму та пособництва державі-агресору колишню очільницю академічного ліцею при держуніверситеті Тетяну Томіліну.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ