Підтримати нас

Суд визнав винною в колабораціонізмі окупаційну заступницю голови Скадовська – прокуратура

Автор статті
19 січня 2024 08:15
726
Поширити:

Суд визнав винною в колабораціонізмі та пособництві РФ окупаційну заступницю незаконного голови Скадовської військової адміністрації.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура. 

Раніше Медіаплатформа “Вгору” писала про оголошення підозри 70-річній Тетяні Калиновській. 

Жінка з березня до травня 2022 року обіймала окупаційну посаду заступниці незаконного голови Скадовської військової адміністрації. На псевдопосаді вона погрозами забезпечувала участь місцевих жителів та підпорядкованих їй працівників у проросійських заходах. 

Також Калиновська передавала російським спецслужбам інформацію щодо проукраїнськи налаштованих громадян. За цією інформацією російські окупанти незаконно затримували людей, змушували їх співпрацювати та проводили обшуки в домівках, інформує прокуратура.  

За ці злочини Калиновську засудили до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Строк відбування покарання рахуватимуть із моменту її затримання.

Рада нацбезпеки й оборони України застосувала до Калиновської санкції на 5 років, інформує прокуратура. 

Раніше суд визнав винним у колабораціонізмі жителя Скадовського району  Ігоря Дудку, який звільнився з посади інспектора-кінолога Голопристанської колонії, а потім працевлаштувався до захопленої російськими окупантами цієї ж колонії. Йому призначили сім років позбавлення волі з конфіскацією телефона. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ