Підтримати нас

Суд визнав винною в колабораціонізмі секретарку окупаційного голови селища Новорайськ на Херсонщині

08 червня 2024 21:05
377
Поширити:
Фото: Зрадники Бериславщини

Позбавлення права обіймати посади в органах влади протягом 10 років без конфіскації майна отримала секретарка окупаційного голови селища Новорайськ на Херсонщині Юлія Приходько. Її визнали винною в колабораціонізмі.

Про це з посиланням на вирок суду повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За даними слідства, Приходько з травня по листопад 2022 року працювала секретаркою у голови окупаційної адміністрації селища Новорайськ Сергія Андрющенка. 

Вона приймала документи для виплати грошової допомоги від РФ та оформлювала пенсійні виплати в російських рублях.

За словами Юлії Приходько, вона влаштувалась секретарем через відсутність грошей і її офіційно не оформлювали. На роботу вона приходила тоді, коли її запрошував Сергій Андрющенко. Зарплату їй виплачували в ті ж дні, коли вона працювала. Всього від окупаційної влади вона отримала 25 тисяч рублів.

Жінка розповіла, що також представники незаконної влади пропонували їй посаду вчителя в школі, але вона нібито відмовилася.

Проте, ЦЖР стало відомо, що до окупації Юлія Приходько працювала секретаркою в Новорайській селищній раді, а потім – вчителькою у місцевій школі. За даними з місцевих пабліків, на окупаційну владу також працював її чоловік Олександр Приходько.

  • Підозру в колабораціонізмі та державній зраді отримав депутат Скадовської міської ради від Партії місцевого самоврядування, екскерівник Скадовського центру фінансово-господарського обслуговування закладів та установ освіти 46-річний Олексій Фролов.
  • Правоохоронці повідомили про підозру у колабораціонізмі жительці Білозерки Херсонської області Ользі Старюченко. Вона обійняла посаду в окупаційній адміністрації.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів