Підтримати нас

Отримала підозру жителька Білозерки на Херсонщині: обійняла посаду в окупаційній адміністрації

07 червня 2024 19:21
210
Поширити:
Фото: Shutterstock

Правоохоронці повідомили про підозру в колабораціонізмі жительці Білозерки Херсонської області Ользі Старюченко. Вона обійняла посаду в окупаційній адміністрації. 

Текст підозри опублікували на сайті Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, у липні 2022 році окупаційна влада призначила жінку на посаду “заступниці начальника управління праці та соціальної політики Білозерки Херсонської області”. На своїй незаконній посаді вона підбирала співробітників, приймала звітність про проведену роботу, контролювала ведення документації, відправляла службові листи згідно зі стандартами РФ.

Старюченко інкримінували добровільне зайняття посади, що пов'язана з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

Їй загрожує ув'язнення від 5 до 10 років, із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

  • Підозру в колабораціонізмі отримала 60-річна жінка, яка обійняла посаду окупаційної голови адміністрації Іванівського муніципального округу Херсонської області.
  • Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо жительки Білозерки, яка очолила окупаційний центр зайнятості. Їй інкримінують колабораціонізм.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів