Підтримати нас

Суд визнав винним жителя Херсона, який підтримав РФ і працював у захопленому університеті

28 травня 2024 21:02
766
Поширити:
Миколай Паніотов. Фото: ЦЖР

Херсонський міський суд визнав винним у колабораціонізмі 38-річного жителя Херсона Миколу Паніотова та призначив умовне покарання. Після звільнення міста він публічно підтримував дії російських окупантів на телеграм-каналах.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Також на 10 років його позбавили права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, яка пов’язана з наданням публічних послуг. Окрім цього, він має сплатити майже 15,2 тисячі гривень за витрати на експерта.

Зазначається, що в суді Микола Паніотов повністю визнав свою вину. 

Суд встановив, що засуджений на повідомлення про вибухи в Херсоні відповів: «Я дуже сподіваюся, що «СВО» поверне своє». У березні 2023 року він написав коментар: «Херсон це Росія». А за місяць: «Херсон це Росія назавжди, чекаємо на вас».

За даними ЦЖР, під час окупації Херсона Микола Паніотов працював тренером зі спортивної боротьби в захопленому Херсонському державному університеті. Його заняття організувало окупаційне міністерство молодіжної політики і спорту Херсонської області. Окупаційні канали знімали відеосюжети про ці тренування. Також активну участь у цих зніманнях брав і Микола Паніотов.

  • Суд призначив 5 років ув'язнення вчителю інформатики з Миколаївської області. Він поширював прокремлівські наративи з робочого комп’ютеру. Він закликав до захоплення всієї території України та популяризував окупаційного голову Херсонщини Володимира Сальда.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів