Підтримати нас

Суд визнав винним у колабораціонізмі поліціянта з Білозерки Петра Ігнатова

Вгору
Автор статті
30 березня 2024 11:24
292
Поширити:
Петро Ігнатов. Фото з "Вконтактє"

Суд міста Черкаси 22 березня визнав винним у колабораціонізмі 39-річного поліціянта Петра Ігнатова зі селища Білозерка на Херсонщині. Під час окупації він працював у поліції окупантів.

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” з посиланням на вирок суду. 

З листопада 2015 по 9 травня 2022 року Петро Ігнатов проходив службу в структурних підрозділах Нацполіції Херсонської області. З жовтня 2020-го  по 9 травня 2022 року був начальником відділу ГУНП в Херсонській області.

Наприкінці березня – на початку квітня 2022 року, перебуваючи в Херсоні, Ігнатов вирішив сприяти окупаційній адміністрації та виконувати їх накази. Тому добровільно погодився обійняти окупаційну посаду “оперуповноваженого управління оперативно-технічних заходів” у незаконному “головному управлінні міністерства внутрішніх справ Херсонської області”. Йому надали спеціальне звання майора поліції. 

Ігнатов дотепер виконує вказівки окупаційної адміністрації, спрямовані на встановлення та утвердження тимчасової окупації Росією частини території України, ідеться у вироку. 

Вину чоловіка в суді доводили письмовими доказами й протоколами допиту п’ятьох свідків.  

Перший свідок пояснив, що під час окупації Херсона спілкувався зі співробітниками окупаційних органів та передавав про них дані українській розвідці. Так він зібрав інформацію й про Ігнатова, який працював в ОМОНІ окупаційної поліції, брав участь у розгоні мітингів із перших днів вторгнення Росії на територію Херсонської області. Він бачив його на мітингах разом з дружиною.

Другий свідок працював правоохоронцем у Херсоні. Розповів, що всіх колег, хто перейшов на бік Росії, знав особисто, адже працював з ними з 2002 року. Серед них був й Ігнатов. Другий свідок також бачив Ігнатова на мітингах разом з дружиною, який брав участь в розгоні мітингів.

Третя свідкиня на момент повномасштабного вторгнення працювала в Нацполіції. Жінка розповіла, що під час окупації періодично бачила Ігнатова на зупинці, коли той прямував у Херсон. У серпні 2022 року Ігнатов наполегливо пропонував їй працювати на боці РФ, однак свідкиня відмовилась. Жінка розповіла, що Ігнатов та його дружина підтримували дії РФ ще з 2014 року.  

Пост Петра Ігнатова в російській соцмережі у 2014 році

Четверта свідкиня була знайома з Ігнатовим з 2010 року. Він був колегою її чоловіка та другом сім`ї. Під час сімейних зустрічей Ігнатов таємно схиляв її чоловіка працювати разом із ним на боці РФ. 

Останній свідок розповів, що один раз підвозив Ігнатова на авто. Під час цього той запропонував свідку роботу у правоохоронних органах РФ.  

У підсумку суд призначив Петру Ігнатову 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Він не має права обіймати керівні посади в правоохоронних органах, органах влади 15 років. Початок строку відбування покарання рахуватимуть із моменту його затримання. 

Також суд постановив позбавити Ігнатова спеціального звання майора поліції.

  • Раніше суд Одеської області визнав винним у колабораціонізмі експравоохоронця, який став начальником дорожньо-патрульної служби в окупаційній міліції. 

  • Також суд Черкас заочно призначив 15 років колишньому правоохоронцю, який став командиром незаконного бойового формування «Грім». Цей підрозділ шукає та затримує проукраїнських жителів Херсонщини.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ