Підтримати нас

Суд визнав винним у колабораціонізмі жителя Херсонщини, який очолив окупаційну Горностаївську ВЦА

Вгору
Автор статті
29 січня 2024 14:19
343
Поширити:

Суд визнав винним у колабораціонізмі жителя Херсонщини та призначив йому 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура. 
Також його на 15 років позбавили права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, яка пов’язана з наданням публічних послуг.

Юрій Гранкін. Фото зі сторінки ЦЖР 

Правоохоронці довели, що в серпні 2022 року чоловік добровільно погодився співпрацювати з російськими окупантами та обійняв посаду голови незаконної Горностаївської військово-цивільної адміністрації Херсонської області.
Зазначається, що обвинувачений займався добором кадрів у незаконно створений орган влади, зобов’язував фізичних та юридичних осіб підпорядковуватися окупаційній владі.
У тексті підозри на сторінці Офісу Генерального прокурора йдеться про 61-річного Юрія Гранкіна. 
За даними Центру журналістських розслідувань, Гранкін – уродженець Кипучого Перевальського району Луганської області. Останнім часом проживав у Дніпрянах Новокаховської громади. Він мав виконавчі провадження за борги перед «ПриватБанком». У 2014 році був фігурантом цивільної судової справи щодо визнання недійсним заповіту.
За 2023 рік прокуратура Херсонської області розслідувала понад 1 тисячу кримінальних правопорушень щодо колабораційної діяльності.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ