Підтримати нас

Суд визнав винним у колабораціонізмі рятувальника з Олешок Олександра Голошивця

Вгору
Автор статті
19 березня 2024 12:35
350
Поширити:
Олександр Голошивець. Фото з ДСНС в Херсонській області

Ужгородський міськрайонний суд 15 березня визнав винним у колабораціонізмі колишнього рятувальника з Олешок на Херсонщині 37-річного Олександра Голошивця. Йому призначили покарання – 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. Також його позбавили права обіймати посади в органах держвлади та місцевого самоврядування строком на 10 років.

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” з посиланням на вирок суду. 

Олександр Голошивець родом із села Раденськ Олешківської громади на Херсонщині, має вищу освіту, раніше не судимий. До повномасштабного вторгнення був начальником караулу в пожежно-рятувальній частині №21 в Олешках.

Він не пізніше ніж з 1 вересня 2022 року й дотепер добровільно обіймає посаду начальника пожежно-рятувальної частини міста Олешки, створеної представниками РФ.

“Усвідомлюючи, що співробітники ДСНС України за вказівкою керівництва виїхали з Олешок, переслідуючи свої злочинні наміри та цілі, виконуючи свої службові обов`язки в незаконно створеному органі, Голошивець регулярно відвідує робочі зміни, організовує підбір співробітників”, – ідеться у вироку. 

Зазначається, що Голошивець агітує людей співпрацювати з окупаційною владою, пропонує зарплату в рублях.

Його вину в суді доводили письмовими доказами та показаннями трьох свідків, які працювали разом з обвинуваченим у пожежній частині. 

Відомо, що у 2018 році чоловік посів третє місце в категорії «Кращий молодий начальник караулу» в межах Всеукраїнського конкурсу «Кращий начальник караулу». За це він отримав подяку й грамоту. 

Фото зі сторінки у фейсбуці  ДСНС у Херсонській області

Дружина Голошивця та його теща також підтримують окупаційну владу. 

  • СБУ повідомили про підозру в колабораціонізмі 59-річному Андрію Барнаку. Під час окупації Херсона він контролював пожежно-рятувальні загони ДСНС. 

  • Також судитимуть ексначальника районного відділу ГУ ДСНС України в Херсонській області Вадима Пікуля за держзраду. Він перейшов у МЧС Росії та наразі служить окупантам.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ