Підтримати нас

Суд виніс вирок жительці Херсонщини, яка очолила окупаційний відділ освіти, культури, молоді та спорту

Вгору
Автор статті
28 січня 2024 13:56
825
Поширити:

Теплодарський міський суд Одеської області заочно визнав винною у колабораційній діяльності Зою Лосєву, яка очолила окупаційний відділ освіти, культури, молоді та спорту незаконної «військово-цивільної адміністрації Голопристанської міської громади».

Про це йдеться на сторінці суду.
Суд призначив їй покарання 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також на 15 років позбавив права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування або займатися діяльністю, яка пов’язана з наданням публічних послуг.
Як раніше писала Медіаплатформа “Вгору”, 53-річна Зоя Лосєва уродженка села Новоолександрівка Херсонської області. До вторгнення Росії вона очолювала відділ освіти, культури, молоді та спорту колишньої Голопристанської райдержадміністрації. З травня 2022 року почала співпрацювати з окупаційною владою. Їй інкримінували дві підозри: пособництво державі-агресору та колабораціонізм.
За 2023 рік прокуратура Херсонської області розслідувала понад 1 тисячу кримінальних правопорушень щодо колабораційної діяльності.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ