Підтримати нас

Суд виніс вирок жительці Херсонщини, яка допомагала проводити незаконний референдум

Вгору
26 січня 2024 12:57
387
Поширити:

Суд визнав винною та засудив до 5 років позбавлення волі жительку Херсонщини, яка під час окупації правобережжя обійняла посаду «секретаря селищного виборчкому».

Про це йдеться на сторінці Управління СБ України в Кіровоградській області.


За даними правоохоронців, жінка займалася фальсифікацією незаконного голосування щодо приєднання Херсонської області до складу РФ.
Окрім цього, вона особисто агітувала місцевих жителів узяти участь у псевдореферендумі, йдеться в повідомленні.
Співробітники СБУ затримали жінку після деокупації правобережжя Херсонщини в селищі Комишани.

З 23 по 27 вересня 2022 року російські окупанти провели на окупованих частинах чотирьох областей України незаконний референдум. У Херсонській та Запорізькій – про вихід зі складу України, проголошення незалежності та приєднання до Росії, у Донецькій та Луганській – про приєднання до Росії.
За результатами, які продемонструвала російська пропаганда, на окупованій Херсонщині за входження до складу Росії проголосували нібито 87,05% учасників незаконного референдуму. В ООН його засудили, як і низка країн, зокрема, ЄС та США, оголосили, що не визнаватимуть результати незаконного голосування. 
Голоси на окупованих територіях збирали, застосовуючи силу та погрози. Повідомлялося, що озброєні люди з бюлетенями обходили помешкання. 

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ