Підтримати нас

Суд виніс вирок росгвардійцю, що причетний до катувань людей в Іванівській громаді на Херсонщині

23 червня 2024 13:00
148
Поширити:
Фото: ЦЖР

Біляївський районний суд Одеської області заочно визнав винним за жорстоке поводження з людьми, командира 15-го окремого загону спецпризначення «Вятич» федеральної служби військ Національної гвардії РФ 47-річного Олексія Ощепкова.

Про це йдеться у судовому вироку, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Суд встановив, що Ощепков розшукував та незаконно затримував людей, змушував співпрацювати їх з окупаційною владою на території Іванівської селищної громади Генічеського району. 

Він та інші військові РФ причетні до викрадення сина голови Іванівської громади Олексія Дебелого.

“(ред. військові РФ) влаштували обшук у будинку голови громади й затримали Олексія Дебелого. Чоловіка поставили на коліна і били ногами по спині й нирках. Потім зав’язали руки, надягли на голову пакет, кинули в машину і повезли до його будинку. Там вони теж влаштували обшук і згодом відвезли до захопленого місцевого відділу поліції”, – йдеться в матеріалі. 

Ощепков допитував Дебелого. Після катування чоловіка відпустили додому.

Свідки зазначили, що Ощепков змушував також посадовців Іванівської громади влаштовувати парад до 9 травня. Окрім цього, він змушував знімати українські прапори та зніматися у пропагандистських сюжетах. 

Суд заочно визнав його винним та призначив 9 років ув'язнення. 

  • Головне управління Національної поліції повідомило про підозру в жорстокому поводженні з людьми 40-річному військовослужбовцю 143 полку оперативного призначення РФ Володимиру Полуектову.
  • Національна поліція повідомила про ще одну підозру 28-річному співробітнику ФСБ РФ Яну Заневському. Він під час окупації Білозерки Херсонської області 2022 року незаконно утримував та катував двох людей у захопленому приміщенні Білозерського районного суду.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів