Підтримати нас

Суд розглядає апеляцію Мангера, якого визнали винним у смерті Катерини Гандзюк

Автор статті
08 квітня 2024 20:10
389
Поширити:
Фото: Суспільне Новини

8 квітня Київський апеляційний суд продовжив розгляд апеляції колишнього голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та помічника депутата Олексія Левіна, яких визнали винними у смерті активістки Катерини Гандзюк.

Про це із судової зали повідомляла кореспондентка Суспільного.

Адвокат Мангера Дмитро Ільченко через відеозв'язок просив, аби суд повторно допитав свідків у цій справі. За його словами, їхні покази змінювалися, передають журналісти Суспільного.

Як йдеться в тексті, Ільченко сказав, що повторно треба допитати Павловського, бо він писав із СІЗО, що його били, тримали в холодній камері, щоб він дав покази проти Мангера.

"Сторона потерпілих постійно говорить, що Мангер облив Гандзюк, вона йому заважала рубати ліс. У матеріалах справи є те, що Гандзюк написала про нього 5 повідомлень у соцмережах. А доводів і мотивів, чому (Мангер – ред.) замовив Гандзюк, немає", – каже Дмитро Ільченко, передає видання.

Окрім цього, адвокат Мангера у своїй скарзі просить апеляційний суд скасувати вирок щодо свого клієнта і закрити провадження проти нього, пишуть на сторінці Суспільного.

Наступне судове засідання відбудеться в середині травня, йдеться в повідомленні.

  • Сірчаною кислотою Катерину Гандзюк облили 31 липня 2018 року, що призвело до ураження хімічними опіками 40% тіла. 4 листопада 2018 року Катерина померла. 
  • 4 листопада 2021 року один із виконавців убивства Каті Гандзюк, Віктор Горбунов вийшов на волю за умовно-достроковим звільненням.
  • 26 червня 2023 року суд визнав Мангера та Левіна винними у смерті активістки, і призначив їм покарання: 10 років позбавлення волі та стягнення на користь потерпілих по 5 млн грн відшкодування моральної шкоди кожному.
  • 14 листопада 2023 року Київський суд не зміг розпочати розгляд апеляції Владислава Мангера та Олексія Левіна щодо вироку про напад на активістку Катерину Гандзюк. Суддя Вадим Ігнатенко заявив про самовідвід. Голова комітету ВРУ з питань свободи слова писав, що засуджені намагаються затягнути справу.
  • У квітні 2024 року обвинувачений у замовленні нападу на Катерину Гандзюк, колишній голова Херсонської Обласної Ради Владислав Мангер підтвердив, що звертався до військових частин, для того, щоб мобілізуватися до ЗСУ. 126 бригада ТрО спростувала інформацію про те, що командир військової частини А7382 причетний до надання листа для вступу на службу у військову частину обвинуваченому в замовленні нападу на Катерину Гандзюк Владиславу Мангеру.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ