Підтримати нас

Мангера не мобілізують: 126 бригада ТрО спростувала інформацію

Вгору
Автор статті
02 квітня 2024 10:24
488
Поширити:
Фото: Укрінформ

126 бригада ТрО спростувала інформацію про те, що командир військової частини А7382 причетний до надання листа для вступу на службу у військову частину обвинуваченому в замовленні нападу на Катерину Гандзюк, колишньому голові Херсонської Обласної Ради Владиславу Мангеру.

Про це пише 126 окрема бригада територіальної оборони м. Одеса у фейсбуці.

“Нам прикро чути, що нашу бригаду почали підозрювати в тому, що ми готові мобілізувати до своїх лав людину, яка замовила вбивство активістки Катерини Гандзюк ще до приходу на цю землю російських загарбників”, – пишуть військові.
 Представники 126 бригади офіційно заявили, що Владислав Мангер не служив і не буде служити у їхній бригаді.
“Мангер за рішенням українського суду відбуває справедливе покарання як замовник резонансного вбивства, його місце в тюрмі”, – йдеться в дописі.

Сірчаною кислотою Катерину Гандзюк облили 31 липня 2018 року, що призвело до ураження хімічними опіками 40% тіла. 4 листопада 2018 року Катерина померла.

  • 4 листопада 2021 року один із виконавців убивства Каті Гандзюк, Віктор Горбунов вийшов на волю за умовно-достроковим звільненням.
  • 26 червня 2023 року суд визнав Мангера та Левіна винними у смерті активістки, і призначив їм покарання: 10 років позбавлення волі та стягнення на користь потерпілих по 5 млн грн відшкодування моральної шкоди кожному.
  • 14 листопада 2023 року Київський суд не зміг розпочати розгляд апеляції Владислава Мангера та Олексія Левіна щодо вироку про напад на активістку Катерину Гандзюк. Суддя Вадим Ігнатенко заявив про самовідвід.
  • Нещодавно стало відомо, що засуджені колишній голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер та помічник депутата Олексій Левін намагаються затягнути справу щодо вбивства Катерини Гандзюк.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ