Підтримати нас

Справу Гандзюк намагаються затягнути за строком давності. Що відомо?

Вгору
Автор статті
07 лютого 2024 10:23
440
Поширити:

Засуджені колишній голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер та помічник депутата Олексій Левін намагаються затягнути справу щодо вбивства Катерини Гандзюк.

Про це повідомив голова комітету ВРУ з питань свободи слова Ярослав Юрчишин. 
Як він пише, 5 лютого 2024 року відбулося перше засідання із розгляду апеляції цієї справи.

“У Левіна, виявляється, хворе серце і йому не можна перебувати під вартою, а Мангеру викликали швидку через тиск і температуру. Не дивно, традиційно убивці стають дуже хворобливими, коли доводиться відповідати за скоєне”, – додав Юрчишин.

За його словами, притягнути винних до кримінальної відповідальності можливо лише до 2028 року.
Також Ярослав Юрчишин зазначив, що наразі суди навантажені. Наступне засідання щодо апеляції відбудеться 12 лютого, потім аж у квітні. Інтерес до справи Каті Гандзюк падає, а це тільки на користь винним.
Окрім цього, він додав, що паралельно з цим чинять тиск на суддю Іваніну з Дніпровського районного суду, яка оголосила вирок Мангеру та Левіну. 

  • Сірчаною кислотою Катерину Гандзюк облили 31 липня 2018 року, що призвело до ураження хімічними опіками 40% тіла. 4 листопада 2018 року Катерина померла. 
  • 4 листопада 2021 року один із виконавців убивства Каті Гандзюк, Віктор Горбунов вийшов на волю за умовно-достроковим звільненням.
  • 26 червня 2023 року суд визнав Мангера та Левіна винними у смерті активістки, і призначив їм покарання: 10 років позбавлення волі та стягнення на користь потерпілих по 5 млн грн відшкодування моральної шкоди кожному.
  • 14 листопада 2023 року Київський суд не зміг розпочати розгляд апеляції Владислава Мангера та Олексія Левіна щодо вироку про напад на активістку Катерину Гандзюк. Суддя Вадим Ігнатенко заявив про самовідвід.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ