Підтримати нас

Мангера та Левіна ув'язнили на 10 років за напад на Катерину Гандзюк

Vgoru
Автор статті
26 червня 2023 10:27
2,042
Поширити:

Суд визнав колишнього голову Херсонської облради Мангера та помічника-консультанта депутата Херсонської облради Левіна винними в замовленні та організації нападу, який спричинив смерть херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомив Офіс Генерального прокурора.

Засудженим призначили покарання – 10 років позбавлення волі та стягнення на користь потерпілих по 5 млн грн відшкодування моральної шкоди кожному.

“Прокурори в суді довели, що на початку липня 2018 року на той час голова Херсонської облради, на ґрунті особистої неприязні, вирішив організувати напад на громадську активістку Катерину Гандзюк. До безпосередньої організації злочину він залучив помічника депутата Херсонської облради”, – ідеться в повідомленні.

Сірчаною кислотою Катерину Гандзюк облили 31 липня 2018 року, що призвело до ураження хімічними опіками 40% тіла. 4 листопада 2018 року Катерина померла. 

Також відомо, що на початку серпня 2018 року Левін, діючи з відома та за дорученням Мангера, під час особистої зустрічі сплатив нападнику Торбіну обіцяні 4500 доларів США, ще 500 доларів надали раніше як завдаток. 

 У червні 2019 року суд визнав винними та призначив покарання членам групи нападників: Торбіну – 6,5, Грабчуку – 6, Васяновичу та Вишневському – по 4, Горбунову – 3 роки позбавлення волі. 

Нагадуємо, що один із виконавців убивства Каті Гандзюк вийшов на волю.

Квартиру, у якій раніше жила Катерина, пошкодили та обікрали росіяни під час окупації.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ