Підтримати нас

Створення «позитивної» картинки для евакуйованих із Херсонщини

Vgoru
12 листопада 2022 13:00
592
Поширити:

У середині жовтня, представники окупаційної адміністрації розпочали евакуацію жителів Херсонщини через контрнаступ ЗСУ.

Про це вони почали активно писати на своїх пропагандистських каналах.

Людям надсилали смс-повідомлення з закликами виїхати, телефонували. Намагалися тиснути психологічно та маніпулювали. Частина людей все-таки погодилися на пропозицію та врешті – на виїзд. Деяких мешканців вивезли силоміць. Що з цими людьми буде далі, поки невідомо. Але вже зараз окупанти намагаються виправдати виїзди та створити «позитивну» картинку.

До прикладу евакуація жителів Нової Каховки на більш безпечні території. У розумінні загарбників, переселенців мають «радісно» зустрічати в краснодарському краї чи в Криму та всіляко їм допомагати.

Щодо цієї так званої “евакуації”, що більше схожа на депортацію, написав депутат Херсонської обласної ради Юрій Соболевський:

«Людей відправляють не до більш менш спокійних населених пунктів лівого берега — узбережжя Чорного моря, а до росії. Причому краснодарський край у цій «подорожі» в один кінець, лише проміжний пункт», – йдеться в повідомленні.

Також, за словами Соболевського, усі охочі виїхати мають добре подумати, адже повернутися назад до України буде дуже важко, а гарантій, що рф випустить потім українських громадян – немає.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ