Підтримати нас

Окупанти насильно вивозять дітей з інвалідністю з Херсона до Криму – ОП

Vgoru
Автор статті
23 жовтня 2022 16:41
768
Поширити:

Російські загарбники насильно вивозять неповнолітніх вихованців Олешківського будинку-інтернату на Херсонщині. Вже понад 12 українських дітей з інвалідністю відправили до тимчасово окупованого Криму.

Про це розповіли в Офісі Президента. Для цих злочинних цілей противник створив якусь "філію" інтернату Херсонщини.

"Ще 7 жовтня окупанти створили так звану бюджетну установу "Олешківський дитячий будинок-інтернат" на базі майнового комплексу комунальної установи "Олешківський дитячий будинок-інтернат" та призначили нового "директора закладу", – йдеться в повідомленні.

За інформацією Офісу, у закладі перебувало 82 дитини, 40 із яких потребували цілодобового догляду. 12 дітей з інвалідністю І, II та III групи від 8 до 18 років примусово перевезли до Клінічної психіатричної лікарні №5, яка знаходиться в селі Строгонівка Сімферопольського району АРК Крим.

"Що буде далі з дітьми, поки невідомо, але росія систематично викрадає та депортує наших людей, повторюючи найгірші практики минулих злочинів проти українського народу", – зазначили в ОП.

Раніше ми повідомляли, що під виглядом “евакуації” російські загарбники вивозять полонених із херсонських колоній, СІЗО та ізолятора тимчасового тримання.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ