Підтримати нас

Стрільця з Херсону відпустили до дому

Автор статті
16 серпня 2018 11:02
265
Поширити:

Чоловіка, який тричі вистрелив у свого бізнес-партнера 9 серпня, поряд із Дитячою поліклінікою №1 на вул. Тираспольській, Херсонській міський суд відпустив під домашній арешт.

Нагадаємо, як повідомляв відділ комунікації поліції Херсонської області, того дня, приблизно о 14 годині, на «102» зателефонували співробітники однієї з охоронних фірм та розповіли, що до їх екіпажу підбіг закривавлений чоловік, який сказав, що в нього стріляли. Поліцейські терміново виїхалиа на місце події. За словами 47-річного потерпілого, він зустрічався зі знайомим, щоб обговорити ділове питання. Проте обговорення переросло спочатку в конфлікт, а згодом у бійку. Після чого знайомий вихопив травматичний пістолет та почав стріляти в нього, - у голову, у живіт.  Чоловікові вдалося його відштовхнути та вибігти на дорогу, де якраз їхав автомобіль охоронної фірми.

Потерпілого госпіталізовано до КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня «ім. А. і О. Тропіних» з діагнозом: вогнепальні поранення голови, тулубу, закрита черепно-мозкова травма, рвані рани лівої скроневої і потиличної області голови, гематома лівої скроневої області, травматичний вивих правового плеча.

А 31-річного «стрільця» поліцейські затримали у той же день, о 20.30, за місцем проживання.  Зранку наступного дня правоохоронці звернулися до суду з клопотанням застосувати до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Адже затриманий підозрюється у замаху на особливо тяжкий умисний злочин - вбивство, і санкція статті передбачає від восьми до п’ятнадцяти років позбавлення волі (ч. 2 ст. 15,  ч. 1 ст. 115 КК України).

Проте слідчий суддя Херсонського міського суду Ярослав Мусулевський клопотання задовольнив частково.

Підозрюваний раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, має свій бізнес та постійне місце проживання, одружений, є малолітня дитина. Тобто у нього - стійкі соціальні зв'язки та законне джерело доходів.

Крім того, на думку судді, цілком можливо, що вбивати свого давнього бізнес-партнера й доброго знайомого він не планував, адже застосував під час конфлікту не бойову, а травматичну зброю. Таким чином, слідство ще має довести замах на вбивство. Або -  змінити кваліфікацію його дій.

Отже, слідчий суддя ухвалив: обрати відносно підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ