Підтримати нас

Сто літрів мулу з підвалу: наслідки затоплення в Новій Каховці та Корсунці

Vgoru
Автор статті
16 червня 2023 14:51
828
Поширити:

Вода, якою затопило Херсонщину внаслідок підриву Каховської ГЕС, повністю відійшла з тимчасово окупованої Нової Каховки. Ситуація у Корсунці складніша. Люди продовжують прибирати наслідки повені.

Про це Суспільному розповів Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

Володимир Коваленко говорить, що вночі, 15 червня, російські військові влаштували на території Каховської громади стрілянину. Також атакували селище Дніпряни.

"Усі, з ким я розмовляв сьогодні, це були три співрозмовники, підтвердили, що це був спектакль. Стрілянина була надвечір і до першої години ночі. А коли обстріляли селище Дніпряни, мені розповіли, що загинула трирічна дитина", — каже Коваленко.

За словами Коваленка, нижче проспекту Дніпровського вода найбільше заподіяла шкоди. Проте ніхто не може туди піти, бо не допускають окупанти. І додав, що російські військові тепер намагаються знову повернутися на ті території, де були до підриву Каховської ГЕС.

Місцеві жителі розповіли міському голові, що з одного з будинків винесли десь сто відер мулу із підвалу. Намагаються самотужки сушити підвали та підтоплені поверхи. Найгірша ситуація, каже Володимир Коваленко, у Корсунці.

"Там дійсно погані справи, але люди пораються у дворах, теж ліквідують наслідки. На сьогодні, єдине, що було організовано, так це вивезення машиною. Дали автомобіль, який їздив по Корсунці та збирав свиней. Будинки руйнуються, людям сподіватися нема на кого. Дехто прийняв рішення, розуміючи що жити в цих умовах не можна, поїхали до рідних, але в межах Херсонської області та Криму", — говорить Коваленко.

Раніше ми писали, що в частині міста, яка ближче до Каховського водосховища, стояв сморід. Також повінь принесла мул та бруд у громаду.

У Корсунці із 724 будинків були затоплені 700. Деякі з них уже склалися, там була висота води до трьох метрів. У село вода принесла багато різноманітного сміття.

Станом на ранок 16 червня на Херсонщині рівень води — 1,67 м. Підтопленими залишаються 1 тисяча 649 будинків у 17 населених пунктах на правобережжі. На тимчасово окупованих територіях затоплені 17 населених пунктів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ