Підтримати нас

У Херсоні рівень води менше двох метрів. Затопленими залишаються 34 населених пунктів області

Vgoru
16 червня 2023 08:17
712
Поширити:

Станом на ранок 16 червня на Херсонщині рівень води — 1,67 м. Підтопленими залишаються 1 тисяча 649 будинків у 17 населених пунктах на правобережжі. На тимчасово окупованих територіях затоплені 17 населених пунктів.

Про це повідомляє Херсонська ОДА.

За інформацією Міндовкілля, рівень води в Херсоні знизився на понад 4 м. Щогодини рівень знижується на 2-5 см.

У районі природного парку «Нижньодніпровський» вода поступово сходить. Наразі середній рівень близько 1,9 м.
Продовжується обміління акваторії в нацпарку «Великий Луг». У нацпарку «Кам'янська Січ» рівень знизився на понад 11 м.
Водно-болотні угіддя «Архіпелаг Великі та Малі Кучугури» та «Заплава Сім Маяків» повністю обміліли, повідомляють у Міндовкілля.

Раніше ми писали, що на ранок 16 червня ситуація після теракту росіян на Каховській ГЕС в тимчасово окупованій Голопристанській громаді потроху стабілізується – мешканці починають поступово повертатися до звичного життя.

Село Нова Збур’ївка в Голопристанській міській громаді Скадовського району від повені, яка сталася через підрив росіянами греблі Каховської ГЕС, не постраждала.

Вода не дісталася до будинків села Геройське Скадовського району. Геройське розташовано на березі Дніпровського лиману, біля основи Кінбурнської коси. Приблизно через 50 годин після підриву греблі, перешийок у кінці затоки за межами дельти Дніпра майже повністю затопило. Тобто коса стала островом. Але на рівні самого села вода піднялася лише на 40 см, і будинки не підтопила. 

 

 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ