Підтримати нас

Сморід, бруд і мул: ситуація з підтопленням у Новій Каховці та Корсунці

Vgoru
14 червня 2023 11:33
339
Поширити:

Вода з Дніпра, яка в перші дні затопила Нову Каховку внаслідок підриву Каховської ГЕС, практично відійшла. Будинки на Дніпровському проспекті з підтопленими підвалами. Яка ж насправді ситуація в цьому районі міста дізнатися неможливо — військові РФ повністю закрили проспект. 

Про це Суспільному розповів Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

"Дніпровський проспект і все, що нижче, – закрито. Ми не знаємо, що зараз у зоопарку, і що в будинку культури. Зрозуміло, що води повний підвал. Ми не знаємо, що зі спортивними комплексами, з дитячими санаторіями, які розташовані на березі Дніпра. Російські окупанти дозволяють заходити в цей квартал лише тим, хто там проживає, за реєстрацією", — розповів Коваленко.

За його словами, у частині міста, яка ближче до Каховського водосховища, стоїть сморід. Також повінь принесла мул та бруд у громаду.

"У Корсунці ситуація набагато гірша. Там із 724 будинків були затоплені 700. Деякі з них уже склалися, там була висота води до трьох метрів. Зрозуміло там нанесло на городи, у двори, у житлові будинки такого "добра", що ще невідомо, які будуть наслідки. Усі теплиці зруйновані, на городах такого понаносило. Там і бруд, і шини, і якісь дерева, гілки, сміття і пластикові пляшки. Листя понаносило", — розповів Коваленко.

Нагадаємо, у цілому на Херсонщині зменшується підтоплення населених пунктів: вода відійшла від пів тисячі осель. Станом на ранок 14 червня середній рівень підтоплення на Херсонщині становить 2 м 13 см. Це на 32 сантиметри менше, ніж ввечері 13 червня. 

Вода повністю відійшла від сіл Заповіт, Бобровий Кут і Бургунка на Херсонщині. Загалом під водою залишаються 3 тисячі 103 житлових будинки. 

Селище Калинівське Бериславського району затопив Інгулець, але з 10 червня вода відступає. Під водою залишається зо два десятки житлових будинків. Упродовж останньої доби рівень знизився на 62 сантиметри й нині становить 4 м 3 см.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ