Підтримати нас

Справу освітянки з Херсона, яка впроваджувала освітні стандарти РФ, скерували до суду

27 травня 2024 16:00
342
Поширити:
Скриншот з відео окупаційних ЗМІ

Обвинувальний акт щодо колишньої викладачки одного з вишів Херсона за фактом колабораціонізму скерували до суду.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, влітку 2022 року жінка обійняла посаду окупаційної завідувачки кафедри в захопленому Херсонському аграрному університеті, а згодом стала незаконною виконувачкою обов’язків першого проректора цього закладу. 

Обвинувачена впроваджувала у навчальному закладі стандарти освіти РФ й забезпечувала розробку навчальних планів і програм аналогічних російським.

У тексті підозри, яку раніше опублікували на сайті Офісу генерального прокурора, йшлося про 47-річну Наталію Папакіну.

У підозрі йшлося, що Папакіна забезпечувала ведення дисциплін російською мовою, викладала на зоотехнологічному факультеті та приймала документи для вступу в захоплений виш.

12 червня 2023 року вона взяла участь у святкуванні “Дня Росії”, як член “Всеросійського студентського корпусу рятувальників”. 7 березня 2024 року – “Міжрелігійний діалог протидії екстремізму в Херсонській області та Криму”, до якого долучила і студентів.

  • Нещодавно заочну підозру в пособництві ворогу і колабораційній діяльності отримала депутатка ради селища Новотроїцьке Генічеської громади Херсонської області від ОПЗЖ і ексдиректорка місцевого ліцею №1 59-річна Ірина Бондар.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів