Підтримати нас

Отримала підозру жителька Херсона: обійняла посаду в захопленому університеті

Вгору
01 квітня 2024 08:59
517
Поширити:
Наталія Папакіна. Фото Google Академія

Правоохоронці заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі 47-річній Наталії Папакіній.

Про це йдеться в тексті підозри.

За даними слідства, у липні-серпні 2022 року вона обійняла посаду завідувачки кафедри генетики та розведення сільськогосподарських тварин імені Коваленка. У жовтні цього ж року – в.о. першого проректора захопленого Херсонського аграрного університету. 

22 травня 2023 року обійняла посаду проректора з наукової роботи освітньої установи, яку окупаційна влада розмістила в окупованому Скадовську Херсонської області, стверджують правоохоронці.

Зазначається, що Папакіна впроваджувала стандарти освіти РФ, забезпечувала ведення дисциплін російською мовою, викладала на зоотехнологічному факультеті та приймала документи для вступу в захоплений виш.

12 червня 2023 року взяла участь у святкуванні “Дня Росії”, як член “Всеросійського студентського корпусу рятувальників”. 7 березня 2024 року – “Міжрелігійний діалог протидії екстремізму в Херсонській області та Криму”, до якого долучила і студентів, йдеться в тексті підозри.

Їй загрожують виправні роботи на строк до двох років або арешт до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

До повномасштабного вторгнення Росії Наталія Папакіна працювала в Херсонському державному аграрно-економічному університеті.

  • СБУ заочно повідомила про підозру в колабораціонізмі жителю Херсонщини 50-річному Ігорю Бжезицькому. Не пізніше 13 грудня 2022 року Бжезицький обійняв посаду окупаційного начальника відділу освіти Каховської ВЦА, пов'язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів