Підтримати нас

Справу окупаційної голови Василівки на Херсонщині скерували до суду

16 вересня 2024 15:52
120
Поширити:
Фото: російські ЗМІ

До суду скерували обвинувальний акт за фактом колабораціонізму стосовно жительки Херсонської області, яка обійняла посаду в незаконних органах влади.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у вересні 2022 року жінка незаконно очолила окупаційне “Василівське територіальне управління Каховського муніципального округу”.

На своїй посаді вона набирала персонал для роботи у незаконному органі влади. Сприяла російській паспортизації місцевого населення.

А також забезпечувала помешканням російських військових на території населеного пункту, а також взяла під контроль проїзд автотранспорту через блок-пости на території громади.

Їй загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

  • Раніше Центр Журналістських розслідувань з посиланням на текст підозри повідомляв, що мова йде про 49-річну Оксану Сінько. Вона є жителькою Каховської громади й колись працювала сторожем на одному з тамтешніх підприємств.
  • Нещодавно стало відомо, що після звернень жителів окупаційна голова Василівки Оксана Сінько зібрала людей і погрожувала їм, мовляв, того, хто питатиме про воду або буде “чимось незадоволений”, незаконно затримають і ув’язнять російські військові.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів