Підтримати нас

Окупаційна голова Василівки на Херсонщині на запитання жителів про подачу води пригрозила посадити їх “на підвал”

18 червня 2024 13:28
241
Поширити:
Жителі Васілівки набирають питну воду, травень 2024 року. Фото: окупаційні ЗМІ

Місцеві жителі окупованого села Василівка Херсонської області вирішили запитати у представників місцевої окупаційної влади про те, коли у селі повернуть подачу води, у відповідь їм пригрозили посадити “на підвал” і розправою.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

У Василівці вже понад місяць відсутнє водопостачання, із запитаннями про це місцеві жителі звернулися до окупаційної влади. У відповідь вони почули погрози.

За даними ЦЖР, Води в селі немає через відсутність електроенергії.

“Російські військові підключають до наявної у Василівці свердловини генератор і качають води рівно стільки, скільки їм потрібно. Трохи води зі свердловини потрапляє до водоводу, але дуже мало”, - пишуть журналісти.

Після звернень жителів окупаційна голова Василівки Оксана Сінько зібрала людей і погрожувала їм, мовляв, того, хто питатиме про воду або буде “чимось незадоволений”, незаконно затримають і ув’язнять російські військові.

Також Сінько пригрозила розправитися з усіма, “кому щось не подобається”.

З 24 лютого 2022 року територія Каховської міської територіальної громади окупована армією РФ.

  • Окупована Каховська міська громада на Херсонщині потерпає від проблем з постачанням світла, газу і води. Майже цілком відсутній у місті й мобільний зв’язок.
  • Раніше ЦЖР повідомляв про те, що окупаційний голова Каховки на лівобережжі Херсонщини Павло Філіпчук прогнав пенсіонерів, які прийшли до нього з питанням про тривалу відсутність у місті світла, води та газу. Окрім цього, збирає з людей гроші нібито на закупівлю систем радіоелектронної боротьби.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів