Підтримати нас

Окупаційний голова Каховки прогнав людей, які запитали про відсутність світла, води та газу в місті

Вгору
Автор статті
28 березня 2024 15:56
298
Поширити:
Каховка. Фото: ЦЖР

Окупаційний голова Каховки на лівобережжі Херсонщини Павло Філіпчук прогнав пенсіонерів, які прийшли до нього з питанням про тривалу відсутність у місті світла, води та газу. Окрім цього, збирає з людей гроші нібито на закупівлю систем радіоелектронної боротьби.

Про це повідомив Центр журналістських розслідувань.

«Ситуація в місті критична. У нашій квартирі зараз температура +5. Світла й газу немає майже тиждень, вода тече малесенькою цівкою. Ми особисто бачили, як російські військові розстрілювали трансформаторні підстанції», – розповіли ЦЖР жителі окупованого міста.

Цю інформацію журналістам підтвердив начальник Каховської МВА Віталій Немерець. За його словами, для чого це робить окупаційна влада невідомо. Він припускає, що вони чи хочуть пограбувати квартири місцевих жителів, чи хочуть завезти своїх військових. 

Водночас представники окупаційної адміністрації ходять по домівках і збирають гроші на закупівлю систем радіоелектронної боротьби для захисту трансформаторних підстанцій нібито від українських безпілотників, йдеться в повідомленні. 

«Думаю, що Філіпчуку прийшло це в голову, щоб просто набити собі кишені”, – передає центр, зі слів Віталія Немерця.

За даними ЦЖР,  в окупованій Каховці з 21 березня немає світла, води, газу та майже відсутній зв’язок. 

  • Також у лютому 2024 року в окупованій Новій Каховці на Херсонщині були постійні перебої зі світлом та водою. Через це російські окупанти перебиралися до Каховки. 
  • Як інформував Юрій Соболевський, за весь період окупації незаконна влада не ремонтувала й не проводила огляд електромережі, підстанцій і всіх інших об’єктів електропостачання. Наразі в близько 200 населених пунктів немає світла.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ