Підтримати нас

Скільки Уряд виділив коштів на компенсацію вартості розмінування сільськогосподарських земель

18 травня 2024 16:26
213
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, Медіаплатформа "Вгору"

Держава компенсуватиме 80% вартості розмінування сільськогосподарських земель, зокрема для фермерів, які це зробили своїм коштом. На ці потреби у бюджеті на 2024 рік закладено 3 мільярди гривень.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Компенсацію можуть отримати сільськогосподарські виробники, землі яких розташовані на деокупованій території поза зоною бойових дій. Забруднення таких ділянок вибухонебезпечними предметами повинен підтвердити Центр протимінної діяльності за результатами нетехнічного обстеження, проведеного сертифікованим оператором протимінної діяльності.

Компенсацію надаватимуть один раз за одну забруднену ділянку.

Заявки на компенсацію вартості розмінування вже можуть подавати фермери, землі яких очистили сертифіковані оператори у період з початку війни до 15 квітня 2024 року.

Форма заявки буде доступна після публікації ухваленої постанови.

“Центр гуманітарного розмінування перевіряє документи, формує перелік фермерів, які відповідають вимогам і відправляє документи на розгляд Комісії при Мінекономіки, яка й ухвалює фінальне рішення”, – додають у міністерстві.
  • Постачальник аналітики супутникових зображень на основі штучного інтелекту надає безплатний доступ до своєї платформи EOSDA Crop Monitoring для українських фермерів та агробізнесів.
  • У травні розпочнуть приймати заявки на окрему державну субсидію для аграріїв у розмірі 8 тисяч гривень на 1 гектар.
  • Також фермери із постраждалих від війни регіонів, зокрема з Херсонщини, можуть перевірити стан ґрунтів на забруднення важкими металами: миш’яком, залізом, свинцем, марганцем, ртуттю та нікелем. А також на наявність основних поживних елементів: азоту, фосфору та калію.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів