Підтримати нас

Фермери з Херсонської області можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

28 квітня 2024 21:09
202
Поширити:
Фото: aleksandarlittlewolf/Freepik

Фермери із постраждалих від війни регіонів, зокрема з Херсонщини, можуть перевірити стан ґрунтів на забруднення важкими металами: миш’яком, залізом, свинцем, марганцем, ртуттю та нікелем. А також на наявність основних поживних елементів: азоту, фосфору та калію.

Про це повідомляє Мінреінтеграції з посиланням на сайт сільськогосподарської компанії Corteva Agriscience.

Зазначається, що усі аналізи ґрунту проводитиме сучасна сертифікована лабораторія в Італії. Для визначення стану полів також аналізуватимуться структура ґрунту, вміст органічних речовин та інші агрохімічні показники.

“Через місяць після відправки зразків аграрії отримають інформацію про склад ґрунтів, придатність для ведення сільського господарства та заходи, які можна провести для покращення їхнього стану”, – пише міністерство.

Фермери можуть замовити аналіз ґрунту через мобільний додаток Soil Test, де вони знайдуть усю потрібну інформацію про процес збору та відправлення проб ґрунту на аналіз.

Завантажити застосунок можна в App Store та Google Play.

  • Очільник Департаменту сільського господарства Херсонської ОВА Дмитро Юнусов повідомив про те, що з початку 2024 року, 10 сільгосппідприємств Херсонської області отримали пільгові кредити за програмою «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%».
  • І під час війни херсонські фермери виходять на поля, працюючи на майбутній врожай. Однак їх стійкості та ентузіазму для успішного господарювання замало, вони потребують ще й забезпечення нагальних потреб. Про проблеми посівної та важливість підтримки наших аграріїв державою та благодійниками журналістам Вгору розповів очільник Департаменту сільського господарства Херсонської ОВА Дмитро Юнусов.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ