Підтримати нас

Херсонські фермери можуть отримати субсидію від держави

30 квітня 2024 17:17
269
Поширити:
Фото зі сторінки благодійної організації Жнива Перемоги

У травні розпочнуть приймати заявки на окрему державну субсидію для аграріїв  у розмірі  8 тис. грн на 1 га.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Ця субсидія призначена для підтримки фермерів із деокупованих територій та територій, де завершені бойові дії.

Отримати субсидію зможуть і товаровиробники з окремих територій Херсонської області – власники чи користувачі земель сільськогосподарського призначення до 120 га. 

Про те, скільки господарств Херсонщини зможуть отримати кошти від держави, журналісти “Вгору” запитали в очільника Департаменту сільського господарства ХОВА Дмитра Юнусова.

За його словами, орендарів і одноосібних фермерів з невеликими наділами землі в області десятки тисяч, не всі зареєстровані офіційно, а частина фермерів виїхала. Щоб проінформувати людей про можливість отримання коштів, 1 травня представники ХОВА проведуть нараду з фермерами та старостами окремих населених пунктів.

На питання, на що фермери зможуть витрачати отриману субсидію, Дмитро Юнусов відповідає: бюджетні кошти надають для відшкодування витрат на проведення польових робіт, оплату спожитої електроенергії та ветеринарних послуг. Він уточнює, що найбільш витратна стаття для фермерів нині – купівля паливно-мастильних матеріалів, адже на цьому вони не можуть зекономити так, як на добривах. А найбільша проблема – нестача сільгосптехніки, через що  порушуються строки посіву та обробітку землі.

Щоб збирати й зберігати майбутні врожаї, фермерам потрібні мобільні зерносховища та пільгові кредити.

Потребують аграрії й обіцяної компенсації на розмінування.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ