Підтримати нас

Синоптик про зиму на Херсонщині: майже кожного року спостерігається коливання температур

Vgoru
Автор статті
28 листопада 2023 13:36
391
Поширити:

У Херсонській області з 28 на 29 листопада очікується дощ, підвищення температури та вітер приблизно 25 м\с.

Про це повідомив у прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору” начальник Херсонського обласного центру гідрометеорології Юрій Кіріяк.

Він додав, що через декілька днів стовпчик термометра знову сягатиме 10-12 градусів тепла.

Синоптик зазначив, що майже кожного року на території Херсонської області спостерігається коливання температур. 

“Ми ще спостерігатимемо в нашій області активний південний циклон, який пройшов по нашій території цими вихідними й приніс певні негаразди, у вигляді снігу, мінусових температур і вітру”, – сказав Юрій Кіріяк.

Він додав, що позитив у тому, що подібні явища херсонці відчуватимуть не місяць, а лише 3-4 дні та знову повертатиметься херсонська погода з 5-7 градусів тепла з дощем.

За його словами, Херсонщина найбільше постраждала від вітру, який повалив дерева, а Миколаїв від снігу – випало 40 сантиметрів.

Характеристика зими в Херсонській області: це +7 замінюється на -7. Як сказав, синоптик – це не аномалія, а типова зимова погода останніх 10-15 років.

Юрій Кіріяк розповів, що подібна погода була 215 років тому. 18 листопад 1808 року була температура +9, потім пішов дощ і 19 листопада температура опустилась до -7.

“І метеоролог, який тоді чергував, замість одного рядка написав на три великими літерами «сніг». Я так розумію, що був доволі сильний снігопад, якщо він вирішив таким чином виділити це слово. Тобто 215 років назад було те ж саме, що зараз. Це є якраз характеристика нашої погоди”, – додав Кіріяк.

Раніше в ефірі Медіаплатформи "Вгору" Юрій Кіріяк розповідав, як змінюється клімат у Херсонській області.

Нагадуємо, вчора, 27 листопада на Херсонщині вирувала негода: водій не справився з управлінням автомобіля на слизькій дорозі й потрапив у кювет; був перекритий для фур автошлях Т-04-03 Марʼянське – Берислав. У ДСНС інформували, що в Херсоні через негоду до місцевої ДСНС станом на 27 листопада (11:00) надійшло вже 10 заявок на прибирання дерев. Окрім цього, в Чорнобаївці від негоди мало не повалилася ялинка, її знову хочуть прикопати, аби вона не впала. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ