Підтримати нас

Секретар РНБО анонсував створення в Україні нового міністерства

Автор статті
31 травня 2020 08:30
740
Поширити:

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов представив концепцію формування та реалізації військово-промислової політики, повідомила пресслужба РНБО. 

Як зазначили в РНБО, відповідна концепція у відображає спільну позицію Офісу президента та, безпосередньо, Ради нацбезпеки щодо реформування оборонно-промислового комплексу, а також розробки необхідних довгострокових та середньострокових документів оборонного планування, повідомляє Дзеркало тижня.

"На думку Секретаря РНБО України, кардинальна зміна підходів до управління ОПК має розв'язати насамперед проблему недостатнього рівня координації суб'єктів військово-промислової політики, зокрема, відсутності профільного координуючого органу, та запровадити системний підхід до розвитку цієї сфери" - зазначили в РНБО.

За словами Данілова, на першому етапі реформи планують створити міністерство, яке відповідатиме за формування та забезпечення реалізації державної військово-промислової політики. Також в рамках першого етапу мають створити посаду віцепрем'єр-міністра - міністра розвитку стратегічних технологій та інновацій. Останній серед іншого відповідатиме за реформування оборонно-промислового комплексу та розвитку космічної галузі.

На другому етапі планують вирішити питання щодо організаційно-правової форми роботи підприємств, що входять до складу Державного концерну "Укроборонпром".

"Секретар РНБО України наголосив, що підприємства ОПК мають насамперед сконцентруватися на забезпеченні армії сучасними високотехнологічним озброєнням та технікою, що дозволить ефективно реагувати на сучасні виклики", - додали в РНБО.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ