Підтримати нас

СБУ затримала блогера Олександра Надьожу, який був «правою рукою» Стремоусова

Vgoru
Автор статті
20 липня 2023 12:58
697
Поширити:

Кіберфахівці та слідчі Служби безпеки затримали в Одесі ворожого пропагандиста, який виправдовував збройну агресію РФ і закликав до захоплення державної влади в Україні.

Про це повідомили в СБУ.

Як зазначають у дописі, фігурантом є проросійський блогер із Миколаївщини, що тривалий час працював на колаборанта Стремоусова і фактично був його «правою рукою».

Фото Інформаційний Спротив

Під час обшуків за місцями проживання пропагандиста в Одесі та Южноукраїнську виявлено ноутбук і 5 мобільних телефонів із доказами підривної діяльності. 

Також вилучено «посадову інструкцію інформагентства» Кирила Стремоусова, де раніше працював фігурант.

На період захоплення частини Миколаївської області та Херсона Стремоусов увійшов до складу місцевої окупаційної адміністрації РФ, а його поплічник залишився на підконтрольній Україні території. 

“Для поширення деструктивного контенту він використовував власні сторінки та канали в Youtube, Facebook, Instagram, а також у забороненій соцмережі «ВКонтакте» із загальною аудиторією понад 100 тис. користувачів”, – пише СБУ.

Пропагандист заперечував існування Української державності та українського народу.

Також він дискредитував українських захисників і закликав громадян ухилятися від призову до Сил оборони.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Блогеру обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Продовжується розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми.

Служба безпеки встановила особи ще 14 воєнних злочинців РФ, які причетні до масових репресій проти цивільного населення на період окупації Херсона.

Служба безпеки України затримала на Одещині “послідовника” Стремоусова, який наводив російські ракети на місцеві електропідстанції.  

Також СБУ затримала й “послідовницю” колаборанта.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ