Підтримати нас

На Одещині СБУ затримала “послідовника” стремоусова

Vgoru
Автор статті
30 березня 2023 11:49
718
Поширити:

Служба безпеки України затримала на Одещині “послідовника” стремоусова, який наводив російські ракети на місцеві електропідстанції. 

Про це повідомили на Телеграм-каналі відомства. 

За даними слідства, на початку повномасштабного вторгнення він намагався організувати в Одесі пропагандистську мережу, яка агітувала місцевих жителів підтримати російських загарбників. Для цього підозрюваний адміністрував декілька проросійських Телеграм-каналів, де “розганяв” дезінформацію про ситуацію на південному фронті та намагався дискредитувати Сили оборони.

Надалі агент виконував додаткові завдання свого “куратора” з фсб: збирав розвіддані про місця базування ЗСУ в регіоні. Також він передавав агресору координати об’єктів критичної інфраструктури. Цю інформацію окупанти використовували для ракетних обстрілів.

Під час обшуку за місцем проживання в російського агента виявлено комп’ютерну техніку, флешки та документи, які підтверджують його незаконну діяльність.

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 “Державна зрада” КК України. Наразі він під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Раніше ми повідомляли, що в Херсоні четверо колишніх співробітників “північної виправної колонії № 90” постануть перед судом за держзраду. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ