Підтримати нас

СБУ повідомила про підозру жительці Херсонщини: брала участь у проведенні незаконного референдуму 

13 липня 2024 18:15
314
Поширити:
Фото: Pexels

13 липня СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі жительці села Борозенське Бериславського району Херсонської області Анастасії Рєдовій. Вона брала участь в організації та проведенні незаконного референдуму. 

Про це йдеться в тексті підозри, що опублікований на сайті Офісу Генерального прокурора. 

За даними слідства, не пізніше 23 вересня 2022 року вона обійняла посаду “члена дільничної виборчої комісії” в Борозенському. 

Жінка з урною та бюлетенями обходила місцевих жителів та агітувала їх голосувати щодо приєднання території Херсонської області до РФ.

Їй інкримінували частину 5 статтю 111-1 КК України. Вона передбачає ув'язнення від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

  • За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти за колабораціонізм щодо сімох жителів Херсонщини. Вони брали участь у проведенні незаконного референдуму.
  • З 23 по 27 вересня 2022 року під час захоплення Херсонської області окупаційна влада провела незаконний референдум щодо виходу зі складу України та приєднання до Росії. Але окупаційні виборчі дільниці були пусті, а представники нелегітимних комісій у супроводі російських військових обходили будинки місцевих жителів. Окрім цього окупаційні війська викрадали людей.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів