Підтримати нас

Судитимуть сімох жителів Херсонщини: брали участь у проведенні незаконного референдуму

11 липня 2024 10:30
298
Поширити:

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти за колабораціонізм щодо сімох жителів Херсонщини. Вони брали участь у проведенні незаконного референдуму.

Про це йдеться на сторінці прокуратури.

За даними слідства, вони співпрацювали з окупаційною владою, у складі “дільничних виборчих комісій” обходили будинки людей з урнами та бюлетенями. Також вони агітували місцевих жителів “голосувати” на користь РФ. 

Ті, хто обійняв керівні посади – складали списки “виборців”, підписували документи. Окрім цього, вони облаштовували приміщення “дільниць” та розміщували там агітаційні матеріали із російською символікою. 

Їм інкримінують частину 2 статтю 28 та частину 5 статтю 111-1 КК України. Остання передбачає ув'язнення від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

  • Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жительки Херсона за фактом виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України. Під час окупації Херсона з метою залучення більшої кількості місцевих жителів до участі у незаконному референдумі жінка за винагороду дала інтерв’ю російським медіа.
  • З 23 по 27 вересня 2022 року під час захоплення Херсонської області окупаційна влада провела незаконний референдум щодо виходу зі складу України та приєднання до Росії. Але окупаційні виборчі дільниці були пусті, а представники нелегітимних комісій у супроводі російських військових обходили будинки місцевих жителів. Окрім цього окупаційні війська викрадали людей.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів