Підтримати нас

У Херсоні затримали жінку, яка за винагороду просувала російські наративи

08 липня 2024 20:30
663
Поширити:
Фото: Pexels

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жительки Херсона за фактом виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, під час окупації Херсона з метою залучення більшої кількості місцевих жителів до участі у незаконному референдумі жінка за винагороду дала інтерв’ю російським медіа.

У своєму коментарі вона зазначила, що Україна нібито тиснула на жителів Херсонщини й від незаконного референдуму вона чекає, що багато місцевих одумаються й проголосують за Росію.

Правоохоронці затримали її в Херсоні.

Жінці загрожують виправні роботи на строк до двох років або пробаційний нагляд на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

  • З 23 по 27 вересня 2022 року під час захоплення Херсонської області окупаційна влада провела незаконний референдум щодо виходу зі складу України та приєднання до Росії. Але окупаційні виборчі дільниці були пусті, а представники нелегітимних комісій у супроводі російських військових обходили будинки місцевих жителів. Окрім цього окупаційні війська викрадали людей.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів