Підтримати нас

СБУ повідомила про підозру російському депутату, який у Херсоні координував псевдореферендум

Vgoru
Автор статті
15 січня 2024 16:59
847
Поширити:

Служба безпеки повідомила про підозру депутату держдуми РФ Олександру Сидякіну, який у Херсоні координував проведення псевдореферендуму 2022 року.

Про це повідомила СБУ.

Як зазначається, Олександр Сидякін є головою центрального виконкому та заступником секретаря генеральної ради путінської партії «Єдина Росія». За завданням Кремля з 23 до 27 вересня 2022 року він перебував в окупованому на той час Херсоні.

Там чоловік координував проведення псевдореферендуму РФ щодо приєднання регіону до складу Росії, очолив “наглядову місію”, обходив окупаційні “виборчкоми” та контролював фальсифікацію підсумків незаконного голосування.

Російський депутат давав інтерв’ю та коментарі кремлівським ЗМІ, які сфокусовані на західну аудиторію.

Сидякіну загрожує позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне з конфіскацією майна.

З 23 по 27 вересня 2022 року російські окупанти провели на окупованих частинах чотирьох областей України псевдореферендуми. У Херсонській та Запорізькій – про вихід зі складу України, проголошення незалежності та приєднання до Росії, у Донецькій та Луганській – про приєднання до Росії.

За результатами, які продемонструвала російська пропаганда, на окупованій Херсонщині за входження до складу Росії проголосували нібито 87,05% учасників референдуму. В ООН засудили незаконний референдум, як і низка країн, зокрема, ЄС та США, оголосили, що не визнаватимуть результати фейкового голосування. 

Голоси на окупованих територіях збирали, застосовуючи силу та погрози. Повідомлялося, що озброєні люди з бюлетенями обходили помешкання. 

Попри це, 29 вересня Володимир Путін, видав укази про нібито "визнання незалежності" Херсонської та Запорізької областей за результатами псевдореферендуму.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ