Підтримати нас

СБУ оголосила підозру співробітниці окупаційного відділу спеціальних операцій Херсонщини 

05 вересня 2024 14:46
440
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"/31 січня 2023 року

4 вересня Служба безпеки України оголосила підозру уродженці Херсона, співробітниці окупаційного відділу спеціальних операцій “А” Державної служби безпеки Херсонської області Олені Колоколовій.

Про це повідомляє “Вгору” із посиланням на текст підозри з сайту Офісу Генерального прокурора. 

За даними слідства, жінка у вересні 2022 року до деокупації території Херсонської області ЗСУ обійняла незаконну посаду та брала участь в діяльності відділу спеціальних операцій “А”. Зазначений відділ проводив позасудові репресії над людьми та незаконно їх ув’язнював. “Працівники” також змушували людей до співпраці.

“Застосовували жорстоке поводження з утриманням ув'язнених в нелюдських умовах”, – йдеться у тексті підозри. 

Зазначається, що місцем розташування незаконного збройного формування російські окупанти обрали захоплену будівлю на вулиці Театральній у Херсоні. 

Колоколовій інкримінували 2 статті: 

  • частина 2 статтю 111 КК України “Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України”. Вона передбачає ув'язнення від 12 до 15 років із конфіскацією майна або без такої;
  • частину 2 статтю 260 КК України “Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності”. Вона передбачає ув’язнення від 3 до 8 років із конфіскацією майна або без такої.
  • За фактом колабораціонізму судитимуть двох жителів селища Лазурне Скадовського району Херсонської області, які обійняли посади в окупаційній поліції.
  • Правоохоронці оголосили підозру в добровільному зайняті посади в незаконному правоохоронному органі на окупованій території, жорстокому поводженні з цивільним населенням 33-річному жителю Херсона Миколі Бєлову. Він обійняв посаду в незаконно створеному правоохоронному органі, розташованому в захопленій будівлі Херсонського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів