Підтримати нас

СБУ ідентифікувала співробітника фсб, який координував каральні органи під час окупації Херсона

Vgoru
17 січня 2023 07:47
596
Поширити:

Ним виявився кадровий співробітник 3 відділу 9 управління Департаменту оперативної інформації 5 служби фсб сергій сініцин із позивним «сабір». Про це повідомляє СБУ на своєму Telegram-каналі.

“У березні минулого року він прибув до тимчасово захопленого Херсона для формування каральних органів місцевої окупаційної адміністрації. Перебуваючи в складі так званої «временной оперативной группы № 8» посадовець брав безпосередню участь у створенні підконтрольного москві «главного управления мвд Херсонской области», – йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що сергій сініцин особисто погоджував призначення керівників «оперскладу» окупаційного органу, а потім координував їхні каральні рейди проти громадян. Зафіксовано факти викрадення і катування людей.

Крім того, зловмисник займався створенням російського агентурного апарату для проведення розвідувально-підривної діяльності в регіоні. Для цього намагався вербувати колишніх правоохоронців та місцевих чиновників. За вказівкою «сабіра» вони мали виявляти та «зливати» агресору місця перебування учасників руху опору.

Під час звільнення Херсона представник фсб разом з іншими російськими загарбниками втік на лівий берег Дніпра.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Раніше ми повідомляли, що ДБР провело обшуки в заступника сальдо.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів