Підтримати нас

Росіяни знищують засоби зв’язку, щоби не допустити українського інфовпливу на населення під окупацією — Наталія Гуменюк

Vgoru
Автор статті
13 липня 2023 08:05
937
Поширити:

Російські військові на тимчасово окупованих територіях Херсонщини стурбовані можливістю українського інформаційного впливу на населення під окупацією. Тому вони глушать і руйнують усі засоби комунікації й опорні об'єкти комунікації, тобто вежі та передавачі. Через це самі ж потерпають від відсутності мобільного зв’язку.

Про це повідомила в прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору” керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“Наша бойова робота по їхніх радіолокаційних станціях, по їх станціях радіоелектронної боротьби й по тім самим передавачам і засобом антенного зв'язку також спрямована на позбавлення окупантів зв'язку. Зв'язок називають нервами управління військами. І отак ми й б'ємо по нервах”, — розповідає речниця.

За словами пресофіцерки, окупанти посилили терор на тимчасово окупованих територіях Херсонщини, зокрема в Генічеську, тому що вони знають, що місцеве населення їх не підтримує. 

“І вони усвідомлюють, що серед місцевих мешканців тимчасово окупованих територій дуже багато людей, які розуміють, що все одно за деякий час буде просування Сил оборони України”, — говорить Наталія Гуменюк.

За словами речниці, саме тому окупанти від безсилля намагаються тиснути на місцеве населення, а також посилюють мародерські заходи. 

“Тобто вони під час викрадення людей, під час їх катування, використовують, як правило, їхнє майно на свій власний розсуд”.

Як стверджує Наталія Гуменюк, мародерство — це ще одна прикмета того, що залишатися там вони не збираються.

Раніше керівниця пресцентру повідомляла, що російська армія змінила тактику, і крім артилерії, використовує ударні дрони типу "Ланцет". 

Також речниця заявляла, що армія РФ намагається повертатися на свої позиції, які залишила після підриву ГЕС. Частково їм це вдається там, де вода відійшла досить сильно, але ця робота ускладнена їх замінуванням.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ