Підтримати нас

росіяни посилюють терор на лівобережжі Херсонщини, – аналітик Данилов

Vgoru
11 січня 2023 15:29
982
Поширити:

російські окупанти посилюють терор на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонщини. Приводом для репресій стає навіть відмова від російських соціальних виплат та пенсій. Про це в ефірі програми «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар повідомив Сергій Данилов, аналітик і засновник Центру Близькосхідних досліджень.

“Найгірша ситуація в Генічеському і Скадовському районах. Після того як вони вийшли з Херсона, сил і засобів тих же фсб і росгвардії на лівому березі стало значно більше, відповідно і контролю більше. Ця зона перетворилася з тилової у прифронтову. Відповідно терор наростає», — сказав Сергій Данилов.

За словами аналітика, в домівках людей, які відмовляються від російських пенсій і виплат, росгвардія проводить озброєні обшуки, людей допитують, перевіряють телефони, погрожують наслідками. Окупанти також переслідують приватних підприємців і продавців товарів за розрахунок у гривні.

«Місць, де приймають гривню відкрито, залишається все менше. Не всі продавці тепер погоджуються її брати, бо на них сильно тиснуть, навіть на базарі. Підсилають фейкових покупців, які перевіряють, чи ти лояльний», – зазначив аналітик.

Якщо російським окупантам вдасться вивести гривню з обігу, вже до кінця цього місяця може виникнути критична ситуація, каже Данилов. Люди економлять заощадження і вже майже нічого не купують.  Тому, за словами аналітика, потрібний меседж з Києва, що робити, як людям в законний спосіб діяти, щоби потім не бути покараними. 

Раніше ми повідомляли, що на лівобережжі Херсонщини окупанти заселяються в будинки місцевих.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів