Підтримати нас

Російські військові обстріляли підстанцію в окупованій Великій Лепетисі на Херсонщині, – ЦЖР

Vgoru
Автор статті
22 січня 2024 08:44
394
Поширити:

У ніч на 21 січня під обстріл потрапила трансформаторна підстанція в окупованому селищі Велика Лепетиха Каховського району на Херсонщині.

Про це повідомив Центр журналістських розслідувань.

Зазначається, що частина громади залишилася без світла та води.

За словами місцевих жителів, обстрілювали зі степів Херсонщини, тобто з позицій російських військових. 

За даними ЦЖР, пошкоджений головний із трансформаторів. Ремонтна бригада не змогла полагодити його на місці. Тому трансформатор демонтували та відвезли до Сімферополя, де його спробують реанімувати. Але настрій у мешканців Великої Лепетихи зараз кепський, адже невідомо, коли вони знову будуть зі світлом і водою, йдеться в повідомленні.

Також згідно з інформацією журналістів, вранці 22 січня російські військові обстріляли центр окупованої Росією Великої Лепетихи. 

“Свідки бачили та чули, що обстріл вівся з боку Каїр і Горностаївки, тобто з підконтрольної російським військовим частини Херсонщини”, – зазначили в Центрі журналістських розслідувань.

Селище Велика Лепетиха розташоване на лівому березі Каховського водосховища, за 153 км від Херсона. 24 лютого 2022 року армія РФ окупувала цей населений пункт.

Подібна ситуація трапилася 11 січня, коли російські військові розбили трансформаторну підстанцію поблизу села Первомаївка окупованої Верхньорогачицької громади Каховського району на Херсонщині. Тоді без світла і води опинилися шість сіл. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ