Підтримати нас

На окупованій Херсонщині російський снаряд влучив у підстанцію. Без світла і води залишилися шість сіл – ЦЖР

Автор статті
13 січня 2024 15:33
3,329
Поширити:

Уранці 11 січня російські військові розбили трансформаторну підстанцію поблизу села Первомаївка окупованої Верхньорогачицької громади Каховського району на Херсонщині. Відтоді без світла і води опинилися шість сіл. Через це люди збираються покидати свої домівки. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на власні джерела в окупації.

Вранці 11 січня 2024 року припинилася подача електрики й води в селах Первомаївка, Таврійське, Чистопілля, Кожум’яки, Олексіївка і Георгіївка Верхньорогачицької громади. Перед цим стався “приліт” по розташованій біля Первомаївки трансформаторної підстанції.

“Свідки чули виліт від позицій російських окупантів: вочевидь, вони хотіли вдарити по правобережній частині Херсонщини. Однак снаряди прилетіли прямо по підстанції”, – розповіли ЦЖР мешканці громади.

Жителі Первомаївки, з якими вдалося поспілкуватися ЦЖР, вважають, що російські окупанти навмисно знищили трансформаторну підстанцію, щоб примусити людей виїхати з прибережного села. Оскільки вже третю добу сотні селян залишаються без світла і без води, частина з них збирається покинути свої домівки.

Окупаційна влада Верхньорогачицької громади стверджує, що відновить підстанцію. Ремонтна бригада вже побувала на місці “прильоту”, однак необхідні для відновлення запчастини у них відсутні. Коли подачу електроенергії та води вдасться відновити – невідомо.

За словами місцевих, самі окупанти вже обзавелися генераторами. Однак відновити за їхньою допомогою роботу сільської пекарні, яка забезпечує хлібом російських військових, їм поки теж не вдалося.

У жовтні 2023 повідомлялося, що в окупованій Верхньорогачицькій громаді російські окупанти назначили новим головою окупаційної адміністрації ексдиректора столичної будівельної компанії “Валдіс” Віталія Васютинського. Він змінив на цій посаді колишню касирку Валентину Бєланову.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ