Підтримати нас

Російські окупанти скерували до суду справу колишнього незаконного в.о. міністра охорони здоров’я Херсонщини Ільмієва

07 жовтня 2024 13:39
140
Поширити:
Фото: окупаційне ЗМІ Херсонщини "Таврія"

Російські окупанти скерували до суду справу колишнього незаконного виконуючого обов'язки міністра охорони здоров’я Херсонщини Вадима Ільмієва та 7 його спільників за крадіжку грошей.

Про це повідомляють на сторінці слідчого комітету РФ.

Вони стверджують, що у 2022 році Ільмієв нібито вступив у змову із “головним бухгалтером” окупаційного міністерства та "керівниками" регіональних закладів охорони здоров'я. Спільно вони викрадали кошти, що призначалися для виплати заробітної плати працівникам цих незаконних організацій. І завдали збитків на понад 300 мільйонів рублів.

Також у 2023 році Вадим Ільмієв отримав через посередників хабар у сумі понад 26 мільйонів рублів за укладання контрактів на постачання медичного обладнання. Пізніше мав отримати понад 11 мільйонів.

У червні 2023 року російські окупанти повідомили, що затримали незаконного виконуючого обов'язки міністра охорони здоров’я Херсонщини.

Хто такий Вадим Ільмієв?

За даними Evocation, Вадим Ільмієв народився 15 серпня 1966 року в місті Самарканд (Узбекистан).

Він заснував благодійний фонд “Добра справа” та керував цивільною організацією  “Лікарняна каса”. У 2007 році херсонських лікарів, вчителів і бібліотекарів зобов'язали у “добровільному порядку” вступити до організації “Лікарняна каса”. Де вони були зобов'язанні переказувати із зарплати 5 гривень. 

28 липня 2022 року стало відомо, що під керівництвом Вадима Ільмієва Херсонська область почала готуватися до медичних реформ за стандартами РФ.  

Згідно з інформацією руху “ЧЕСНО”, у 2020 році він балотувався до Херсонської міської ради від "Блоку Володимира Сальдо".

У  2017 році Ільмієв був керівником Громадського руху "Український вибір - Право народу" в Херсонській області. В організації Віктора Медведчука він обійняв посаду заступника голови територіальної ради руху в Херсонській області.

У 2015 році балотувався до Херсонської міськради від партії Союз Лівих Сил.

  • Вночі 9 серпня 2024 року п’ятеро озброєних чоловіків у камуфляжній формі затримали 46-річного Сергія Подмаска, жителя окупованого селища Чаплинка на Херсонщині у власному помешканні. Наразі його місцеперебування невідоме. За словами жителів селища Чаплинка, Сергій Подмаска і його дружина одними із перших отримали російські паспорти.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів